Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Zprávy > Florbalový turnaj v Plzni

Florbalový turnaj v Plzni



Fotogalerie
Ve čtvrtek 1. února se družstvo našich florbalistek zúčastnilo krajského kola ČEPS CUPu, ve kterém v loňském roce obsadily 4. místo v republice.
Naše děvčata jela do Plzně obhajovat loňské prvenství a nenechala nikoho na pochybách, že to loni nebyla jen náhoda. Z původních šesti družstev, která se měla krajského kola zúčastnit, zůstaly díky chřipkové epidemii jen 4 týmy – 33. ZŠ Plzeň, Chlumčanské dračice, Lvice Mýto a Holky Měčín. Hrálo se tedy jen v jedné skupině systémem každý s každým.
V prvním zápase nastoupila naše děvčata proti 33. ZŠ Plzeň a už po 1. poločasu bylo jasné, s jakým cílem děvčata do Plzně jela. Vítězství 8:1 dodalo holkám klid a druhý zápas si náležitě vychutnala, nadílka 17:0 byla asi pro Lvice z Mýta trpkým zklamáním. Postup do národního kola byl tak na dosah a naše děvčata nepotřebovala ani výhru. Přesto dala do zápasu všechny síly a nenechala se zastrašit ani tvrdou hrou Chlumčanských dračic. Výhra 8:2 všechny případné pochybovače přesvědčila, že loňská účast v republikovém finále nebyla náhoda, ale výsledek poctivé a tvrdé práce děvčat a jejich trenéra pana učitele Radka Mašáta, který si bohužel nemohl spolu s děvčaty vychutnat radost z postupu hned v Plzni. Velkou pomocí pro náš tým tak byla přítomnost Filipa Muknšnábla, který naše děvčata první dva zápasy koučoval. I když už nemohl být u třetího zápasu, děvčata prokázala, že nejsou žádné začátečnice, ale ostřílené florbalistky a i třetí zápas dotáhly do vítězného konce.
19. března čeká naše děvčata národní finále – západ v Praze na Děkance. Budeme jim držet palce, aby se jim podařilo zopakovat loňský úspěch a postoupila až do republikového finále.