Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Zprávy > Lyžařský výcvik

Lyžařský výcvik



Fotogalerie
Na lyžařském výcviku se nám líbilo. Byla velká legrace při výuce lyžování, když jsme padali nebo když někdo odjel do lesa houbařit. Asi největší zážitek pro nás byla prasklá voda u kluků v pokoji. Na to jen tak nezapomeneme. Večerní tajné „slejzání“ na pokoji bylo také fajn. Na to, jak se některým žákům na lyžařském výcviku ze začátku nelíbilo, tak to byl ten nejlepší lyžák.
Lyžařský výcvik nám dal to, že když se chce, tak to jde. :-)

Lyžařský výcvik
"Ve čtvrtek jsme konečně lyžovali celý den, dopoledne i odpoledne. Naštěstí se sněhové podmínky zlepšily a tak jsme si užívali lyžařské radovánky, včetně jízdy na vleku. Na nové sjezdovce u Sirotku se téměř všichni tak trochu rozmázli a také si vyzkoušeli slalom mezi krtinci. Zážitky to byly veselé, ale na příhodu s kohoutkem, opravdu neměly.
Po odpoledním lyžování se všichni vrátili na své pokoje, aby zrelaxovali. Kluci ale zjistili, že jim tak trochu kape z kohoutku a s problémem se svěřili naší paní učitelce Evě. Ta se rozhodla, že to jednoduše spraví tím, že prostě kohoutek zavře. No, to ale neměla dělat. Kohoutek vyletěl kamsi do vzduchu a voda začala stříkat naprosto všemi směry. Hlavně ale na oblečení kluků. Fanda byl vyslán jako rychlá spojka s úkolem, ať se co nejdříve zavře voda. Asi mluvil cizí řečí, protože se všichni na něj dívali, jako kdyby právě přistál z cizí planety. Pak konečně dorazila paní správcová, spráskla ruce, ale nakonec vše dobře dopadlo. Kluci si vysušili oblečení a přestěhovali se do suchého pokoje.
Pátkem náš lyžařský výcvik končil. Dopoledne jsme si ještě všichni naposledy zalyžovali. A pak hurá vlakem domů.
I když to ze začátku s počasím vypadalo spíš na lyže vodní, nakonec to bylo fajn a všichni jsme to na sněhu zvládli, zasmáli se a užili si super dny na Šumavě."