Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Zprávy > Cesta za stříbrnou medailí aneb Hurá do Ostravy

Cesta za stříbrnou medailí aneb Hurá do Ostravy



Fotogalerie; Fotogalerie
Dívčí florbalový tým ve složení Eliška Šindelářová, Natálie Janotová, Adéla Netrvalová, Nela Kubíková, Vendula Svobodová, Lucie Šustáčková, Tereza Duchková, Adéla Bendová, Adéla Šosová, Natálie Šindelářová a Tereza Mašátová se 19. dubna vypravil na velmi dlouhou cestu. Tam a zpět to totiž dělalo téměř 1000 km!!! Jako morální podpora jeli s námi rodiče florbalistek. Koučem byl Radek Mašát a jeho pravá ruka Filip Muknšnábl. Cestou vlakem probírali a ladili strategii na páteční zápasy. V malém batůžku jsme měli i tajného pasažéra, malé růžové prasátko, které se stalo maskotem měčínských florbalistek.  Nálada během cestování byla velmi veselá a dá se říci, že k ní přispěl i tým ragbistů, který obýval vagón společně s námi až do Olomouce . Po příjezdu do Ostravy jsme se tramvají přesunuli do hotelu Veronika, kde už pro nás měli přichystanou výtečnou večeři. Dobře najezení a také už trochu unavení jsme se ubytovali ve svých pokojích a přemýšleli, co nás asi zítra čeká…. Jaká bude hala, jaké budou protihráčky, dorazí i maskot? Někteří z nás usnuli rychle, jiní se vrtěli a ne a ne usnout…. Ranní budíček obstaraly místo budíků cinkající tramvaje pod okny .
Po vydatné snídani jsme se všichni společně i s rodiči přemístili do sportovní haly Dubina. Už z dálky bylo slyšet bubnování a řev fanoušků. V hale byly připraveny dvě hřiště, na kterých se střídaly dívčí a chlapecké florbalové týmy. Naše děvčata hrála první zápas s týmem Sovičky Žarošice a remizovala s nimi 2 : 2. Druhý zápas sehrála s týmem ze ZŠ Horní Brno a ten vyhrála 2 :1. Postup do semifinále byl jasný. První semifinálový zápas byl s týmem Sovičky Žarošovice. Úžasný fandící kotel vytvořený z rodičů hnal děvčata k vítězství. Celou halou se nesl pokřik HEJ, HEJ, HEJ RŮŽOVÁ JE NEJ. Tentokrát naše děvčata zvítězila 2 : 0. Bylo jasné, že z Ostravy povezeme MEDAILE!!!!!!! Dalším soupeřem byly hráčky z TORNÁDA Lutín. Zápas byl velmi vyrovnaný, oba týmy si přály zvítězit a získat kov nejcennější. Nakonec se štěstí přiklonilo na stranu Tornáda, které zvítězilo nad našimi hráčkami 4 : 2. No a naše děvčata tak získala STŘÍBRNÉ MEDAILE. Stala se tak druhým nejlepším týmem v České republice a to je prostě ÚŽASNÉ! Kromě druhého místa si odvážíme také ocenění jednotlivců. Adéla Netrvalová byla oceněna jako nejlepší gólmanka turnaje a dostala se tak do All stars týmu. Natálie Šindelářová získala 3. místo v soutěži v přesné střelbě.
 Víte kolik týmů dívčích i chlapeckých bylo do této soutěže v letošním ročníku přihlášeno? 1 164!!! Je to opravdu skvělý výsledek být druhý nejlepší tým v celé republice z takového počtu škol. Stojí za ním nespočet tréninků, disciplína, ale také chuť do hry. Velké poděkování patří mnoha lidem, ale především trenérovi Radku Mašátovi, který děvčata trénuje a vede tím správným směrem. Poděkování patří i úžasným rodičům, kteří vytváří florbalistkám vhodné zázemí, podporují je a fandí jim jako o život (někteří tak mocně, že pak ztrácí hlas). Poděkovat musíme i naší paní ředitelce Vendule Čejkové, která zajistila vše potřebné pro cestu do Ostravy i zpět. Poděkovat se sluší i Vám všem, kteří jste drželi palce a věřili jste nám.

Za celou výpravu Ostrava 2018  Mgr. Michaela Šustáčková a Jarka Kolihová