Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Zprávy > Svíčkárna Litice

Svíčkárna Litice



Fotogalerie

"Dne 20. listopadu jsme jeli do svíčkárny, která byla v Liticích. Udělali jsme si svíčky a šli na procházku. Potkali jsme mourovatou kočku. Ve svíčkárně jsme dělali dvě tenké a dlouhé svíčky, potom sůl do koupele a jednu krátkou silnou svíčku. Potom jsme si vykrojili voňavé mýdlo ve tvaru komety nebo zvonku. Také jsme se podívali na film o té svíčkárně a jejích výrobcích. Za svíčkárnou RODAS bylo prase Viktor. Moc nás to tam bavilo a chtěl bych se tam opět podívat."

Barbora Birošová, 4. ročník

 

"Dne 20. listopadu jsme byli v Liticích ve svíčkárně. Obarvovali jsme svíčky. Také jsme si udělali vlastní koupelovou sůl, potom jsme si vykrojili mýdla. A nejvíce se mi líbila procházka po Liticích, při procházce jsme třeba viděli kostel a mateřskou školku. Také jsme viděli prase jménem Viktor, které žije na dvoře svíčkárny. Svíčkárna měla jméno po majiteli Roman a Daniela a svíčky RODAS."

Jiří Šrétr, 4. ročník

"20. listopadu jsme byli se třídou ve svíčkárně RODAS. Moc se mi tam líbilo. Dozvěděli jsme se, jak se vyrábějí svíčky. Mohli jsme si je tam ozdobit a vyrobit si tam koupelovou sůl. Krásně voněla. Pak jsme se šli podívat po okolí. Byl tam krásný kostel, mateřská škola a nové domy."

Lukáš Krýzl, 4. ročník

"20. 11. 19. jsme navštívili Svíčkárnu v Liticích u Plzně. Vyrobili jsme si tam 4 věci, obarvili jsme si svíčky, vykrajovali si mýdlo a namíchali mořskou sůl do vody. Potom, když jsme to měli hotové, pustili jsme si film o tom, jak se vyrábí svíčky, bylo to nádherné. Určitě doporučuji!"

Eliška Šindelářová, 5. třída

 "Dne 20. 11. se téměř celý první stupeň zúčastnil výletu do Litic u Plzně, přesněji do svíčkárny Rodas. Děti zde viděly vzdělávací film o výrobě svíček, poté si mohly vyrobit tři svíčky sami. Vyrobily si i sůl do koupele a mýdlo. Výroba byla ukončena nákupem, kde děti měli možnost si koupit: svíčky, krémy na ruce, vonné spreje a držáčky na svíčky. Celý výlet byl ukončen procházkou. Ke škole jsme přijeli v 12:30."

Michaela Řehoušková, 5. třída