Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Zprávy > 30. leden u nás ve škole

30. leden u nás ve škole



Den otevřených dveří; Koncert žáků; Lednová laťka; Magičtí Lucemburkové
Čtvrtek 30. ledna 2020 byl v naší škole plný událostí. Ráno to byl pořad Libora Marka, který k nám do školy jezdí pravidelně se svými pořady o historii, tentokrát přivezl pořad o Lucemburcích a jejich době.
K tradičním akcím, které se konají v den, kdy se vydává pololetní vysvědčení, patří přebory školy ve skoku vysokém Lednová laťka, letos se konal již devátý ročník, soutěží se ve dvou kategoriích – mladší a starší žáci. Mezi mladšími dívkami obsadila 1. místo Vendula Svobodová, 2. místo pak Nela Kubíková a 3. místo Natálie Havelková, všechno žákyně 7. ročníku. Mezi staršími dívkami patřilo 1. místo Tereze Duchkové, 2. místo Viktorce Alechko, obě jsou z 8. ročníku, na 3. místě skončila Kateřina Velkoborská z 9. ročníku. Mezi mladšími chlapci obsadil 1. místo František Šlais ze 7. ročníku a další dvě místa patřila šesťákům, 2. místo Petru Petrželkovi a 3. místo Jakubu Hřebcovi, u starších žáků si nejlépe vedl David Sopr z 8. ročníku, na 2. místě skončil Jan Muknšnábl, 3. byl Marek Šimek, oba z 9. ročníku.
Mimo Lednové laťky patří také k poslednímu dni 1. pololetí koncert žáků, na kterém hrají svým spolužákům ti, co se učí na nějaký hudební nástroj, potěšující je, že každoročně se zvyšuje počet účinkujících i se rozšiřuje paleta hudebních nástrojů, které můžeme slyšet.
Kromě toho se konal Den otevřených dveří v ZŠ, dopoledne to byly ukázkové hodiny ve třídách na 1. stupni a odpoledne si pak mohli zájemci z řad veřejnosti prohlédnout nové vybavení školy, které bylo pořízeno o letošních letních prázdninách z projektu IROP, návštěvníci mohli vidět nové učebny multimediální a přírodovědnou a v suterénu školy pak keramickou dílnu a technickou dílnu, vše bylo spojeno s ukázkami práce žáků s novým vybavením a zařízením.