Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Zprávy > Exkurze do Předslavi

Exkurze do Předslavi



Fotogalerie

V pondělí 29. dubna se vydali žáci prvního, třetího a pátého ročníku na exkurzi do blízké obce Předslav. Nejprve ale zavítali do zemědělského družstva Měcholupská zemědělská společnost, která sídlí necelý kilometr za Předslavi. Přivítal nás pan Šilhavý, předseda společnosti a provedl nás po vysoce moderním pracovišti. Děti měly možnost vidět krávy – dojnice. Některé z nich nadojí až 60 litrů mléka za den!!!!! Také měli všichni možnost nahlédnout i na ta místa, kde jsou jak narozená telátka, tak i ta větší a starší. Dále se děti dozvěděly něco o bioplynce, o tom, jak funguje a jak je energie z ní využívána.
Po svačině se všichni odebrali zpět do Předslavi. Zde nás očekával starosta obce pan Kreuzer a místostarosta pan Zika. Oba pánové nás provedli obcí a ukázali nám místa, která si zaslouží pozornost. Dokonce jsme si mohli prohlédnout i kostel.
Poslední část exkurze byla nasměrována do základní školy. Zde si mohli naši žáci prohlédnout školu, třídy a společně s předslavskými školáky něco vyrobit.
Exkurze byla zajímavá a určitě je prima se dozvědět něco víc o regionu ve kterém všichni společně žijeme.